Utmaning

När en etablerad elfirma i Stockholm tog kontakt med Solvify.se, hade de en klar vision om att expandera sin verksamhet inom försäljning av laddboxar, solpaneler och eltjänster. Trots en stark affärsplan var deras online närvaro svag och ojämn, vilket begränsade deras förmåga att nå ut till potentiella kunder.

Strategi

Med målet att öka företagets synlighet och kundbas, utformade vi på Solvify.se en skräddarsydd SEO-strategi för att förbättra företagets placering i sökresultaten. Vi identifierade “Elinstallation Stockholm”, “laddstolpar” och “solpaneler/solceller Stockholm” som nyckelområden att rikta in sig på för att driva mer relevant trafik till företagets webbplats.

Approach

Vår strategi innefattade en omfattande granskning av företagets nuvarande webbplats och dess SEO-status. Vi identifierade flera områden för förbättring, däribland webbplatsens struktur, innehållsstrategi, och användning av SEO-taktiker. Vi tog också steg för att stärka företagets lokala SEO, särskilt inom områdena för laddboxar och solpaneler.

Process

Vi började med att förbättra webbplatsens struktur och navigerbarhet, vilket förbättrade användarupplevelsen och sökmotorernas förmåga att indexera sidorna effektivt. Vi skapade även högkvalitativt innehåll, fyllt med relevanta sökord, som effektivt visade företagets expertis inom sina specialområden. Därutöver, utnyttjade vi lokala SEO-strategier för att maximera företagets synlighet i Stockholmsområdet.

Resultat

Solvify.se’s skräddarsydda SEO-strategi gav imponerande resultat. Elfirman rankade på första plats för “Elinstallation Stockholm”, fyra för “laddstolpar”, och tvåa för “solpaneler/solceller Stockholm”. Denna ökade synlighet online ledde till en ström av nya förfrågningar, vilket resulterade i att företaget behövde anställa mer personal för att möta den ökade efterfrågan.

Denna framgångshistoria understryker Solvify.se’s förmåga att skapa effektiva, resultatorienterade SEO-strategier som hjälper företag att växa och uppnå sina affärsmål.